Dorohoi News Logo

Cum să interpretăm ultimele cutremure din Vrancea. Vezi ce spune Mircea Radulian

cutremur_in_Vrancea

Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, marţi, pentru România liberă, că activitatea seismică din ultimele zile nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Mircea Radulian a explicat că seismele din ultimele trei zile sunt normale pentru zona Vrancei. ”Trei cutremure nu înseamnă că vine un cutremur mare. Trei cutremure nu anunţă nimic special. Aceste cutremure sunt mici, energiile pe care le eliberează sunt extrem de mici”, a precizat directorul INFP.

Totodată, Radulian a subliniat că aceste mişcări telurice sunt atât de slabe ca intensitate, încât nu se poate discuta nici măcar despre o aşezare a plăcilor tectonice. ”Ca să se aşeze plăcile, ar fi nevoie de cutremur mai mare. Nu înseamnă nimic special”, a adăugat Mircea Radulian.

Un cutremur cu magnitudinea de 2,5 pe Richter s-a produs, marţi noaptea, în Vrancea. Cutremurul, înregistrat la o adâncime de 95 km, a fost resimţit în Focşani (36 km), Mărăşeşti (37 km), Adjud (45 km), Covasna (45 km), Oneşti (48 km).

Seismul de marţi este al treilea consecutiv, deşi de o intensitate mai mică. Luni, a avut loc un cutremur de 3,4 grade, iar duminică, mişcarea telurică a înregistrat 3,7 grade.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web