Dorohoi News Logo

Temperaturile încep să scadă de astăzi. Local, va ploua. Vezi prognoza pe trei zile

vremea_se_raceste

Vineri, termometrele pierd câteva grade în vestul şi nord-vestul ţării, unde cerul redevine noros şi plouă local. În celelalte regiuni, soarele este generos şi doar izolat persistă nori care mai scutură câteva ploi slabe. Sâmbătă, scăpăm de ploi, doar pe alocuri vor fi prezente şi, oricum, vor fi slabe cantitativ. Duminică, răcirea vremii continuă. Se vor înregistra între 3 şi 12 grade.

Vineri, temperaturile încep să scadă. Termometrele pierd câteva grade în vestul şi nord-vestul ţării, unde cerul redevine noros şi plouă local. În celelalte regiuni, soarele este generos şi doar izolat persistă nori care mai scutură câteva ploi slabe. Dar vântul încă nu se domoleşte, continuă să sufle cu putere în Banat, Crişana, Dobrogea şi pe crestele montane. Vor fi 8 grade în estul Transilvaniei şi 18-19 grade în Dobrogea.

Sâmbătă, scăpăm de ploi, doar pe alocuri vor fi prezente şi, oricum, vor fi slabe cantitativ. În schimb, mai scad temperaturile, dar încă sunt mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului, îndeosebi în sud şi sud-est. Pe litoral, vântul încă suflă viguros. Pe crestele montane cele mai înalte vor fi şi câţiva fulgi de nea. Termometrele vor indica 4 grade în Transilvania şi 16 grade în Dobrogea.

Duminică, răcirea vremii continuă. Se vor înregistra între 3 şi 12 grade. Mai mult, revin ploile în sud şi est, pe arii extinse şi numai pe alocuri în rest. Spre seară şi în noaptea următoare, la munte, apar şi lapoviţe sau ninsori. De altfel şi vântul suflă cu putere pe crestele înalte, ca de altfel şi în sudul Banatului sau pe litoral.

Săptămâna viitoare, de la o zi la alta, se răceşte. Dacă luni temperaturile se vor situa între 1 şi 11 grade, spre jumătatea săptămânii se vor încadra între 0 grade şi 7 grade. Noaptea va fi şi mai frig, pentru că valorile termice vor fi negative. În nordul Moldovei şi estul Transilvaniei apar primele semne de iarnă, vor cădea lapoviţe şi ninsori. Se pare, deci, că sezonul rece trage cu ochiul la fila calendarului şi vine la momentul potrivit, cel puţin aşa anunţă meteorologii. Sursa: rtv.net

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web