Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR) aniverseaza astăzi 137 de ani de istorie și activitate umanitară.
Din 1876 până în prezent, Crucea Roșie Română si-a respectat menirea de a reda speranta si a alina suferinta semenilor nostri. Ori de cate ori razboiul, epidemiile sau dezastrele naturale au lovit țara, Crucea Roșie Română s-a implicat pentru a face dovada ca isi merita statutul recunoscut la nivel national si international. În ultimii 5 ani, voluntarii și angajații Crucii Roșii Române au acordat sprijin pentru peste 2 milioane de persoane aflate in dificultate.
„La 137 de ani de la infiintare, misiunea Crucii Rosii e mai actuala decat oricand. Luptam impotriva saraciei si pentru alinarea suferintei, pentru prevenirea si interventia la dezastre, pentru sanatatea populatiei si drepturile omului. Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de Crucea Rosie fie prin donatii, fie prin voluntariat si ii incurajez pe toti ceilalti sa se alature, sa fie generosi, impreuna sa fim Crucea Rosie!”, a declarat președintele Crucii Roșii Române, doamna Mihaela Geoană.
Voluntarii Crucii Roșii vor marca 137 de ani de activitate umanitară prin activitati specifice organizatiei noastre - demonstrații publice de prim ajutor, acțiuni de prevenire a bolilor netransmisibile, măsurarea tensiunii arteriale și testarea glicemiei, diverse acțiuni stradale pentru copii sau demonstrații de intervenție la dezastre.
În București, Crucea Roşie Română organizează vineri, 5 iulie, în Parcul „Lumea Copiilor” din sectorul 4, evenimentul „Noapte albă pentru zile negre”, o simulare de tabără de dezastre având ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre. Invităm 100 de persoane sa doarma o noapte în corturile Crucii Rosii în aceleasi conditii in care dorm persoanele ramase fara locuinta dupa un dezastru – cutremur, inundatii.
Tabăra Crucii Roşii este deschisă pentru vizitatori în intervalul 15.00-21.00. Aceștia vor beneficia de ateliere de pregătire pentru intervenții în situații de urgență, demonstraţii de prim ajutor și de funționare a motopompelor de potabilizare a apei. Pentru copii sunt organizate ateliere de prim ajutor, ateliere de creație și jocuri cu premii. Fiecare vizitator va beneficia de un tur organizat al taberei și la sfârşitul acestuia, cei care doresc vor putea face o donație pentru victimele dezastrelor naturale din România. Mai multe detalii pe https://www.facebook.com/events/389422177845362/
Sărbătorește alături de noi 137 de ani de acțiune umanitară. Fii voluntar! Fii Crucea Roșie!