Teledetecţia şi agricultura de precizie sunt doar două din domeniile în care dronele îşi vor dovedi eficienţa, în sprijinul celor care fac afaceri în agricultură. Dacă până în prezent, vehiculele aeriene fără pilot erau cel mai adesea utilizate în operaţiuni militare şi de intelligence (spionaj), iar în ciuda dezvoltării rapide a utilizărilor comerciale legislaţia din domeniu nu era foarte clară, din octombrie 2015, dronele au liber să circule nestingherite în spaţiul aerian american, în scopuri civile.
Utilizarea dronelor a iscat o adevărată polemică în SUA. Principalele temeri au fost generate de „o eventuală amenințare la adresa intimității cetăţenilor”, mai ales după ce un oficial FBI (Biroul Federal de Investigaţii) a dezvăluit recent că acestea sunt utilizate „într-o manieră limitată” şi pentru supravegherea teritoriului SUA.
În schimb, susținătorii programului de dezvoltare a vehiculelor aeriene fără pilot spun că în perioada următoare, industria dronelor va crea locuri de muncă și va avea un impact semnificativ în agricultură.
Integral pe agrointel.ro