Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a fost prins de poliţişti în timp ce conducea mașina, deşi avea permisul suspendat. El spune că circula legal, numai că „uitase” să depună un document la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a dat neînceperea urmării penale în acest dosar şi a închis ancheta pentru conducere fără permis. Motivul: fapta nu există. Procurorii au constatat că Horia Georgescu avea un extras de grefă prin care contesta în instanţă suspendarea permisului său de conducere, document ce îi permitea să conducă maşina cel puţin până la soluţionarea litigiului.
Horia Georgescu: Aveam dreptul de a conduce
Poliţiştii Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei au început urmărirea penală a preşedintelui ANI. Georgescu a fost oprit, săptămâna trecută, în timpul unui filtru al Poliţiei Rutiere, pe șoseaua Chitilei. Agenții au constatat că el avea permisul suspendat din data de 9 august.
Șeful ANI spune, însă, că avea dreptul de a conduce, deoarece „făcuse toate demersurile legale”. „Am dreptul să conduc. Posed certificat de grefă. Agenţii m-au înţeles şi mi-au cerut să îl prezint la sediul Poliţiei. Ceea ce am şi făcut. Nu eram inconştient să conduc cu permisul suspendat", a explicat Georgescu la România TV.
La rândul lor, polițiștii spun că au aplicat legea iar în momentul în care l-au tras pe dreapta pe șeful ANI, în baza de date a Poliției Rutiere certificatul nu era înregistrat. „Conducătorul auto a obținut certificatul de grefă pe data de 29 august, dar nu l-a depus, în aceeași zi, la Poliție. În noaptea de 29 spre 30 august a fost oprit de un echipaj care a întocmit acte de cercetare penală, chiar dacă, a doua zi, a depus acel certificat de grefă”, a explicat pentru EVZ inspector principal Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigăzii de Poliție Rutieră a Capitalei.
Lui Horia Georgescu i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe data de 9 august, după ce a fost prins depășind viteza legală.
După cea de a doua „pățanie”, cazul său va fi cercetat de un procuror care va da o soluție în acest caz. Sursa: evz.ro