Jurnalistul I.T. Morar, fost angajat al trustului Pro, explică într-o postare pe blogul personal adevăratele motive din spatele plecării lui Andrei Zaharescu din televiziunea patronată la acea vreme de Adrian Sârbu.
Zaharescu și Morar au fost colegi în cadrul unei emisiuni matinale difuzată de PRO TV. După plecarea bruscă a lui Zaharescu de la pupitrul știrilor matinale, povestea demisiei lui a rămas necunoscută publicului.
Fostul purtător de cuvânt al Guvernului și proaspăt numit consul la Cape Town, Andrei Zaharescu, ar fi încasat bani în mod ilegal.
„O colegă de-a noastră care lucra şi ea la această emisiune s-a dus să facă un reportaj pe teme de sănătate la o clinică modernă, privată. La plecare, patronul (sau patroana) firmei a întrebat cît trebuie să plătească. E ca data trecută? Nu costă nimic, a spus reporteriţa, iar interlocutorul său i-a dezvăluit că, la un reportaj precedent, făcut cu ceva timp în urmă, Andrei Zaharescu, autorul reportajului, a cerut nişte bani de publicitate. Pentru care a eliberat chitanţă. Colega a relatat întîmplarea la conducerea Pro Tv şi povestea a ajuns la Adrian Sârbu. Chitanţa ruptă de Zaharescu nu avea nici o legătură cu trustul, banii i-au mers lui direct în buzunar. O minimă anchetă a dezvăluit că acel caz nu a fost singular. Zaharescu a fost chemat de Sârbu şi dat afară, cu menţiunea că nu-i permite să se angajeze doi ani la nici o televiziune”, scrie fostul coleg al lui Zaharescu pe blog.
„Declaraţia lui Zaharescu despre faptele sale este, se spune, într-un sertar al lui Adrian Sârbu. Care nu a chemat poliţia sau procuratura pentru că nu voia o asemenea lovitură de imagine pentru televiziunea sa”, completează Morar.
Deși faptele sale au fost de natură penală, Andrei Zaharescu a revenit pe sticlă la scurt timp, ca angajat al trustului Intact. Traseul lui carieristic a continuat la Guvern cu funcția de purtător de cuvânt, iar acum a fost numit consul în Africa de Sud.
„Dacă a ştiut povestea, Ponta e de condamnat pentru selecţia purtătorului de cuvînt. Dacă nu a ştiut-o, e vinovat că nu are consilieri buni şi nici un bun serviciu de resurse umane”, concluzionează I.T. Morar. Sursa: evz.ro