Dorohoi News Logo

Au fost publicate in Monitorul Oficial normele pentru acordarea ajutoarelor la incalzire

ajutoare la incalzire

Au fost publicate in Monitorul Oficial, normele de aplicare ale ordonantei de urgenta prin care au fost impuse noi conditii de acordare a ajutoarelor la incalzire.
   Hotararea Guvernului nr. 996/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.350/2006 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 677, din 6 octombrie 2010.
   Prin OUG nr. 86/2010 a fost modificat modul de acordare a ajutoarelor de incalzire astfel incat, familiile si persoanele singure care, desi obtin venituri mai mici de 615 lei lunar pe membru de familie, au in proprietate unele mijloace precum microbuz, autobuz, autoturisme care depasesc 1.600 cmc sau familiile si persoanele care, pe langa imobilul in care locuiesc, detin si casa de vacanta, nu vor beneficia de astfel de ajutoare.
   Se va modifica si formularul de cerere si declaratie pe proprie raspundere prin includerea categoriilor de venituri, dar si a bunurilor care conduc la neacordarea ajutorului.
   Potrivit noilor norme, ajutorul pentru incalzirea locuintei se acorda pe baza cererii titularului, insotita de declaratia pe propria raspundere privind componenta familiei, veniturile acesteia, in care se specifica si numarul de camere aferent locuintei. Plata ajutorului pentru incalzirea locuintei se acorda o singura data, pentru toata perioada sezonului rece.
   Primarii dispun efectuarea prin sondaj de anchete sociale la domiciliu sau, dupa caz, la resedinta solicitantului, pentru verificarea situatiei ce rezulta din datele inscrise in declaratiile pe propria raspundere privind componenta familiei si veniturile acesteia, pe perioada sezonului rece. (DorohoiNews.ro)
 

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web