Dorohoi News Logo

Atac informatic inaintea vizitei cancelarului german

Hacker_Attack

Site-ul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj a fost spart de hackeri, in noaptea de luni spre marti, inaintea vizitei in Cluj-Napoca a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, conducerea institutiei de invatamant anuntand ca va depune plangere la Politie.
   Un hacker a postat mesajul "r00t.hax0r v-o trage la m...e ca o ramas fara bere", care nu permitea accesarea site-ului, dar in urma interventiei specialistilor informaticieni ai UBB mesajul a fost sters dupa o jumatate de ora.
   Purtatorul de cuvant al UBB, Cristina Nistor, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca mesajul a fost postat in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 0.30.
   "Specialistii nostri informaticieni au intervenit rapid si au reusit stergerea mesajului care a aparut in jurul orei 0.30 in noaptea de luni spre marti. Nu a ramas pe site decat circa o jumatate de ora. UBB va inainta o plangere la Politie pentru prinderea celor care au savarsit aceasta infractiune informatica", a spus Nistor.
   Angela Merkel a inceput, marti, a doua vizita in Romania de cand este sef al guvernului de la Berlin, prima prezenta fiind prilejuita de summit-ul NATO din aprilie 2008.
   Merkel se va mai intalni cu presedintele Traian Basescu si va primi titlul Doctor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

 

sursa: 9am.ro
 

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web