Dorohoi News Logo

Jurnaliștii - o specie pe cale de dispariție?

jurnalist -disparitie

Al treilea premiu anual PE pentru excelență în domeniul jurnalismului va fi acordat de către Jerzy Buzek, Președintele Parlamentului European, miercuri, 13 octombrie. Premiul din acest an îi va răsplăti pe jurnaliștii care au oferit o mai mare vizibilitate aspectelor europene majore sau au contribuit la o mai bună înțelegere a instituțiilor și politicilor UE. Ceremonia de decernare a premiilor începe la ora 09.00 a.m. CET (Bucureşti +1h) în sala PHS 01A002 a Parlamentului European, la Bruxelles.
    Juriile naționale, alcătuite din jurnaliști din statele membre, au ales 76 de câștigători la nivel național - 25 pentru categoria presă scrisă, 19 pentru categoria radio, 21 pentru televiziune și 11 pentru internet. În același timp, juriul de la Bruxelles, format din trei jurnaliști și șase membri ai Parlamentului European, a ales câte un câștigător la nivelul Uniunii pentru fiecare categorie, aceștia urmând să primească un premiu în valoare de 5000 de euro.
    Câștigătorii români din acest an sunt: Daniela Berinde, Katalin Orban, Daniela Oana, Andrei Biro și Mihaiela Ilea de la "TVR Cluj" pentru secțiunea televiziune și Iaromira Slavenca Popovici de la "Dilema Veche" pentru secțiunea presă scrisă.
    Președintele Jerzy Buzek va înmâna premiile câștigătorilor la nivelul UE pe data de 13 octombrie, începând cu ora 09.00. Ceremonia va avea loc în sala PHS 01A002 și va fi urmată de o discuție pe tema "Jurnaliștii - o specie pe cale de dispariție?". Evenimentul va putea fi vizionat online atât pe website-ul Parlamentului European, cât și pe EuroparlTV. Majoritatea câștigătorilor din statele membre vor fi prezenți la decernare, împreună cu 50 de tineri jurnaliști care vor participa la un workshop organizat de PE. (DorohoiNews.ro)

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web