Dorohoi News Logo

NEWS ALERT: Temperaturi extreme si ninsori abundente

iarna grea

Pregătiţi-vă pentru o iarnă cum n-a mai fost în ultimii ani! Vom trage un frig năprasnic, anunţă meteorologii englezi, sârbi, polonezi şi, mai nou, bulgari. Va fi multă zăpadă, dar vom avea şi temperaturi extreme, care vor atinge chiar şi minus 30 de grade Celsius.
   Europa se va confrunta cu una dintre cele mai friguroase ierni, din ultimii ani, potrivit unui raport în care sunt citaţi specialişti de pe întregul continent.
   „Iarna va fi lungă şi plină de zăpadă", au anuţat meteorologii de la Academia bulgară de Ştiinţă. Pe de altă parte, specialistul sârb, Branko Bjelic, a declarat că prognozele indică temperaturi de minus 30 de grade Celsius în unele regiuni din Balcani.
   La rândul său, Valeri Spiridonov, vicepreşedinte al Institutului Naţional de Meteorologie din Bulgaria, a declarat că „La Nina", curentul din Pacific, este cel care va aduce temperaturile scăzute.
    Nici meteorologii polonezi nu ne dau veşti mai bune. Din contră, ei au avertizat, recent, că această iarnă va fi cea mai friguroasă din ultimii o mie de ani. Potrivit specialiştilor români, vom avea o iarnă "adevărată".
   La sfârşitul lu­­nii noiembrie, prognozează primele ninsori importante, după care, în decembrie, vom avea parte de viscole şi de nopţi geroase.

sursa: Ziare.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web