Dorohoi News Logo

Meseria de bonă, recunoscută oficial. Cine poate deveni dădacă şi ce obligaţii are

Meseria de bona

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a doptat, miercuri, o iniţiativă legislativă prin care meseria de bonă este recunoscută oficial. Proiectul de lege a fost votat cu 285 de voturi "pentru". Legea intră în vigoare după 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. „Este un pas important pentru toate mamele. Cred că întreg pachetul iniţiat de colegii din PDL trebuie susţinut de tot Parlamentul şi aici mă refer la substituienţii pentru laptele matern, printre altele" a spus deputatul PDL, Roberta Anastase.

Proiectul, semnat de 59 de parlamentari de la PSD, PNL, PDL, PPDD, PC, reglementează exercitarea profesiei de bonă, în scopul serviciilor specializate de îngrijire şi supraveghere a copilului. Serviciile furnizate de bonă sunt servicii pentru armonizarea vieţii de familie cu viaţa profesională, aşa cum sunt reglementate de legea 292/2011 a asistenţei sociale.

Persoanele care vor exercita această profesie trebuie să fie apte din punct de vedere medical şi psihologic, această condiţie urmând a se dovedi cu un raport eliberat în condiţiile legii şi sunt obligate să nu aibă antecedente penale dovedite prin certificat de cazier judiciar.

Prin titlul oficial de calificare a bonelor se înţelege certificatul de calificare, diploma sau un alt titlu de bonă recunoscute sau echivalate, documentele care atestă îndepinirea acestei profesii urmând a fi actualizate anual. Integral pe adevarul.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web