Dorohoi News Logo

Acesta este meniul perfect pentru masa de Crăciun

meniu-craciun

Formula unui meniu perfect pentru masa de CRĂCIUN, care satură fără să îngraşe, a fost pusă la punct de o echipă de specialişti din Marea Britanie.

Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul perfect pentru masa de CRĂCIUN este următorul:
·    150 de grame de friptură de curcan la cuptor
·    110 grame de piure de castane
·    100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
·    15 grame sos de merişoare
·    un cârnăcior
·    80 de grame de cartofi la cuptor
·    155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
·    160 de grame morcovi înăbuşiţi
·    150 de grame de varză roşie

Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.

Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.

Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web