Dorohoi News Logo

Noua lege a achizițiilor publice. Ce prevederi se modifică

achizitii-publice

Statul își rezervă dreptul de a nu oferi explicații în cazul în care nu acceptă o anumită ofertă comercială când îi este făcută, iar tot în noua lege a achizițiilor publice se precizează că un contract din bani publici va fi atribuit ofertei cel mai avantajoase din punct de vedere economic.

Pentru a stabili cea mai avantajoasă oferta statul va lua în calcul prețul, dar mai nou și calitatea produsului sau a serviciului care urmează să fie achiziționat, informează BusinessCover.ro.

Procedura este prevăzută în noul proiect al legii achizițiilor publice, care reglementează regimul juridic al contractelor de achiziție publică.

Principalul argument pentru noua lege a fost potrivit Guvernului dificultatea cu care se desfășurau unele licitații. Companiile care îndeplineau toate cerințele caietului de sarcini se întâmplau să nu dețină cel mai bun produs sau să nu aibă cel mai echilibrat preț, lucru ce a atras obiecții din partea Comisiei Europene.

Documentul elaborat acum stabileşte că, fără a afecta dispozițiile legislative sau administrative privind prețul anumitor produse ori remunerarea anumitor servicii, autoritatea contractantă atribuie contractul de achiziție publică pe baza ofertei celei mai avantajoase din punct de vedere economic, identificată însă pe baza prețului sau a costului cu ajutorul unei abordări bazate pe rentabilitate, cum ar fi calcularea costurilor pe ciclu de viață, și care poate include cel mai bun raport preț-calitate evaluat pe baza unor factori care să includă aspecte calitative, de mediu și/sau sociale. Sursa: realitatea.net

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web