De Ziua Naţională a Tineretului – instituită din anul 2004, Asociaţia Tinerilor pentru România încurajează tinerii să fie Generaţia Schimbării!
Prin acest demers, ATPR şi-a propus atât să promoveze tinerii, să îi inspire şi să-i încurajeze cu privire la modul în care aceştia vor construi un viitor propice dezvoltării acestora şi generaţiilor care vin. În ziua de astăzi este o adevărată provocare să fii tânăr! În afară de “lupta de supravieţuire” printre fiţe şi orgolii, printre bani şi mizerie, aceştia trebuie să supravieţuiască şi provocărilor societăţii în care trăim. Din păcate în ultime vreme s-a tot întipărit în mintea multora că “tinerii sunt incapabili”, “tinerii sunt parziţii societăţii şi nu vor fi în stare să plătească pensia altora”, “tinerii nu au experienţă”. Asociaţia Tinerilor pentru România consideră că este momentul să ne upgradăm, să mizăm pe tinerii din ziua de astăzi şi să îi lăsăm să se afirme, să capete experienţa ! Numai aşa va fi în stare să renască societatea în care trăim.
Prin intermediul proiectelor pe care le-am desfăşurat de-a lungul anilor, am cunoscut tineri din toate zonele ţării, care mi-au demonstrat că România mai are o şansă - o ţară cu tineri pregătiţi gata să facă faţă provocărilor. Însă o ţară fără tineri este o ţară moartă, dar totuşi vie! Mulţi tineri sunt încurajaţi să studieze în altă parte, să evadeze. “Visul American”, este din ce în ce mai prezent. Nu contest faptul că tinerii vor să studieze în altă parte pentru a fi mai bine pregătiţi, dar din păcate o mare parte aceştia preferă să nu se mai întoarcă, să dezvolte alte state, iar astfel România moare! Încet, dar sigur. Nimic nu este imposibil atâta vreme cât înlocuim cuvintele “Nu pot” cu “Vreau”, “Se poate” şi acordăm încredere Generaţiei Facebook cum au numit-o unii, acestei Generaţiei a Schimbării.
Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.