In proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 321/2009, privind comercializarea produselor alimentare, se precizeaza inclusiv definitia supermarketului, respectiv „unitate de vanzare cu amanuntul, cu autoservire, care ofera o larga selectie de produse alimentare si nealimentare si care are o suprafata de minimum 800 mp”.
De asemenea, sunt definiti si termenii de „produs alimentar proaspat” si „produs alimentar congelat”.
In proiect se mai prevede si programul saptamanal dupa care ar trebui sa functioneze supermarketurile, respectiv de luni pana vineri, intre orele 8-22, sambata intre orele 8-14 si duminica sa fie inchise.
Nu in ultimul rand, parlamentarii mai sustin ca supermarketurile „sunt obligate sa isi desfasoare activitatea in afara oraselor, la o distanta de minimum 5 km fata de marginea acestora”.
La articolul urmator, in proiectul de lege se mai specifica faptul ca „supermarketurile sunt obligate sa puna la dispozitia producatorilor romani zone speciale de desfacere a produselor alimentare, separat de produsele de import si sa asigure spatii speciale producatorilor romani pentru contractarea produselor romanesti, sub forma unor birouri specializate”. Sursa: directproprietar.ro