Dorohoi News Logo

Efectele eclipsei de lună din această noapte explicate de astrolog

Eclipsa

Fenomen astronomic rar la acest sfârşit de săptămână. În noaptea de duminică spre luni, o eclipsă de Super Luna va avea loc şi va fi vizibilă şi în România. În timp ce unii vorbesc despre o nouă Apocalipsă, alţii văd fenomenul drept un moment important în istoria omenirii, care marchează începerea unei noi ere.

În noapte de duminică spre luni are loc prima eclipsă de superlună din ultimii 33 de ani. De fapt, se petrec două fenomene spectaculoase. Primul - o Super Luna, iar cel de-al doilea o eclipsă a acesteia. Super Luna apare o dată la trei sau şase luni şi se produce când Luna plină se află în cel mai apropiat punct de Pământ. De aceea, duminică noapte satelitul natural al Pământului va părea mai mare.

Eclipsa Superlunii, ce presupune o aliniere perfectă a Lunii, Soarelui şi a Pământului, va dura aproximativ o oră, spun cei de la NASA. Fenomenul rar este ultimul dintr-o serie de patru eclipse totale de Lună, numită Tetradă. Două dintre aceste eclipse au avut loc anul trecut, pe 15 aprilie şi 8 octombrie, iar cea de-a treia, anul acesta, pe 4 aprilie.

Fenomenul va fi vizibil aproape în toată lumea. În România, eclipsa va începe la ora 03.11, va avea maximul la 05.47 şi se va termina la 07.16, când luna va apune. Bineînţeles, spectaculosul eveniment a adus o mulțime de speculații. Unii cred că lumea se va sfârşi, în timp ce alţii spun că drumul omenirii se va schimba. Astrologul Minerva Cojocaru a explicat ce se întâmplă cu oamenii când se petrece un astfel de fenomen.

„Luna se afla foarte aproape de Pamant, la Perigeu, asa se numeste, şi acest fapt se datoreaza traiectroriei sale care nu este rotundă cum o vedem noi, este o elipsa. Da senzatia ca e aproape de Pamant. Luna este cu 14-15% mai mare, asa o vedem. Ai senzatia ca intinzi mana si o atingi. Este posibil ca un val de energie solară să atingă Pământul, dar nu cred că se va produce acea schimbare instantanee de ADN sau mai ştiu eu ce.

Fiind eclipsa de Luna inseamna o intoarcere in trecut. Luna reprezintă afectivitatea, trecutul. Sunt lucruri pe care nu le-am terminat şi uneori ne dam seama unde am gresit, cand am gresit. Luni am putea fi melancolici si am putea fi poate toata saptamana ca influxurile dureaza 7 zile.

Luna pare sangerie datorita apropierii de Pamant.

Eclipsele se produc in perechi. Eclipsa de acum va fi pereche cu cea de anul trecut, tot ce am facut in perioada asta bun sau rau e ca si cum s-ar reseta un computer si ar reaparea toate datele in fata noastra si vedem unde am gresit si trebuie sa ne intoarcem si sa reparam ceva", a spus astrologul Minerva la România TV.

Dacă rataţi fenomenul de duminică, mai trebuie să aşteptaţi încă 18 ani pentru a fi martorii unei eclipse de Super Lună. Sursa: romaniatv.net

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web