Dorohoi News Logo

Poliţia română publică un text al poliţistului-blogger Marian Godina: Cum e să dirijezi circulaţia în intersecţie

circulaţia în intersecţie

Marian Godina, poliţistul braşovean care a devenit celebru pe Facebook pentru povestirile sale amuzante din timpul serviciului, a publicat un text în care arată cât de dificilă este misiunea unui agent care dirijează circulaţia în intersecţii. Textul său apare pe contul de Facebook al Poliţiei române.

Dacă în trecut Marian Godina era cenzurat de superiorii săi pentru textele îndrăzneţe pe care le publica pe Facebook, acum Poliţia română a început să preia mesajele celui mai popular agent de circulaţie din ţară. Marian Godina, care a adunat peste 100.000 de oameni care-i urmăresc postările pe Facebook, a scris un text despre neajunsurile meseriei de poliţist rutier.

El povesteşte despre înjurăturile pe care poliţistul le citeşte pe buzele şoferilor, despre pericolele care vin din toate părţile şi despre ce simte poliţistul când ajunge acasă după o zi în intersecţie. Iată textul lui Godina: Pe poliţistul rutier îl vezi zilnic în intersecţie, dirijând traficul. El se află acolo pentru că e aglomerat, nu e aglomerat pentru că se află el acolo. Te-ai pus vreodată în pielea lui? Te-ai gândit cum e acolo? Îţi propun ca azi să fii poliţist rutier, în intersecţie.

În mijlocul intersecţiei ai răspundere. Siguranţa participanţilor la trafic depinde de atenţia şi de priceperea ta. Trebuie să fii atent la semnalele pe care le faci şi să te asiguri că ele au fost corect înţelese de conducătorii auto cărora le-au fost adresate. Trebuie să manifeşti o şi mai mare atenţie faţă de pietoni, deoarece printre aceştia se află persoane fără permis de conducere, care respectă culoarea semaforului, deşi semnalele poliţistului trebuie respectate cu întâietate.

Nu ai vrea să faci semn unor conducători auto să mărească viteza, fără să observi că în spatele tău sunt pietoni angajaţi în traversare. Din păcate, nu ai ochi şi la spate, dar trebuie să înveţi să observi tot ce se întâmplă în jurul tău. Pe lângă grija celorlalţi, trebuie să ai grijă şi de tine. Un conducător auto neatent, sau oglinda unui autobuz te poate lovi. Trebuie să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut, ignorând mimica unor şoferi care nu îţi urează chiar de bine şi să îţi păstrezi calmul, deşi în jurul tău nervozitatea pluteşte în aer.

Fiind atent la toate aceste aspecte, e posibil să uiţi de frigul de afară, să nu simţi că eşti ud până la piele şi să nu sesizezi că ai doi centimetri de zăpadă pe caschetă. De picioare sigur uiţi, pentru că nu le mai simţi, sunt primele care îţi îngheaţă iarna şi primele care simţi că se topesc vara. Dar toate astea le simţi când ajungi acasă şi te cam doare spatele, mănuşile nu mai sunt tocmai albe iar gulerul cămăşii, pe care ai luat-o curată de dimineaţă, arată acum de parcă ai şters cu el toba de eşapament.

E meseria pe care ţi-ai ales-o şi nu te plângi. Nu ceri să fii iubit de lume, nici să fii simpatic. Eşti demn şi nu ceri milă. Dar îţi doreşti să fii respectat. Poliţiştii rutieri merită respectul nostru! Sursa: adevarul.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web