Fiecare dintre noi are in lista de prieteni de pe Facebook macar unul, daca nu mai multi, care pare sa traiasca online.
Orice mic incident, intamplare din viata sa, totul este expus pe Facebook. Poate chiar tu esti in aceasta situatie si ai observat ca nu toata lumea procedeaza astfel. Care sa fie explicatia unui astfel de comportament?
Un studiu realizat de Universitatea Freie, din Berlin, si de Institutul Max Planck a ajuns la concluzia ca creierul acestor persoane e putin diferit. Concret, oamenii care simt nevoia de a impartasi totul pe retelele sociale pur si simplu au mai multa activitate in anumite regiuni cerebrale, informeaza The Independent.
Dupa ce creierul a 35 de persoane, voluntari in cadrul studiului, a fost scanat, s-a observat ca acestia aveau mai multe conexiuni intre neuroni aflati in regiuni cerebrale care raspund de impartasirea informatiilor personale.
In plus, cei care au obiceiul de a posta totul despre ei si ce li se intampla online sunt oameni interesati de persoana lor, care adesea se gandesc la ei, la viata pe care o duc, la tot ce e legat de propria persoana. Preocuparea fata de propria persoana e firesc oglindita in postarile lor pe retelele sociale.
Potrivit autorului studiului, dr. Dar Meshi, oamenilor le place sa impartaseasca informatii despre propria persoana, iar in timpurile acestea, o cale de a face acest lucru e de a folosi platforme asa cum e Facebook.
Desi unii cred ca a impartasi totul despre propria persoana pe Facebook e o obsesie pentru aceasta retea sociala, in realitate e vorba de cu totul altceva. Sursa: ziare.com