Unii șoferi români apelează la pătrunjel pentru a nu mirosi a alcool. Conform specialiștilor, pătrunjelul nu face decât să schimbe mirosul, dar nu păcăleşte etilotestul.
Poliţiştii Serviciului Rutier se confruntă zi de zi cu șoferi care au consumat alcool înainte de a se urca pe scaunul șoferului. În încercarea de a scăpa de amendă sau de dosar penal, conducătorii auto au tot felul de scuze, unele penibile, altele mai plauzibile.
Mulți șoferi spun că ba au consumat salată cu mult oțet, ba gogonele, ba mere verzi. „Gradele din oţet, indiferent de care este acesta, sunt acetice, nu alcoolice. Dacă cineva consumă prea mult oţet, cel mai probabil, se va alege cu un ulcer, nicidecum cu o stare de ebrietate", a explicat comisarul-şef Gabriela Iacob, şeful Biroului Rutier Mangalia pentru cugetliber.ro.
Acesta a adăugat: „Merele verzi nu se fac ţuică în organism şi nici alte fructe. Nu suntem alambicuri. Oţetul dintr-o salată, merele verzi sau murăturile nu au absolut nicio relevanţă la o testare cu etilotestul sau la o analiză de sânge. Alcoolemia depistată provine strict din alcoolul pur consumat".