Legea prin care marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporţie de 51%, produse româneşti are de acum şi norme metodologice.
Carnea, legumele, fructele, lactatele şi mierea vor putea fi cumpărate doar de la fermieri, asociaţii care colectează legumele şi fructele şi de la procesatori, nu de la distribuitori. Obligaţia procentului de 51% alimente de pe lanţul scurt revine comercianţilor cu cifră de afaceri de peste două milioane de euro.
Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică normele de aplicare a legii care obligă retailerii să aibă pe rafturi 51% produse de pe lanţul alimentar scurt. Principala prevedere a normelor se referă la definiţia „lanţului scurt de aprovizionare": relații comerciale între furnizor (care este fie un fermier, fie un fiermier şi o entitate), un singur comerciant și consumatori, pe filiera produsului agroalimentar. Ies astfel din discuţie intermediarii. Integral pe Jurnalul Național