Termenul limita pentru inscrierea in programul Start-up Nation a fost prelungit pana la 28 iulie 2017, a anuntat, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer.
„Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat da curs solicitarii mediului de afaceri privind prelungirea termenului limita pentru inscrierea in programul Start-up Nation. Astfel, antreprenorii interesati de inscrierea in program pot depune dosarele online ca si pana acum, pana la data de 28.07.2017, ora 20.00", a scris ministrul pe pagina de Facebook.
Termenul initial pana cand se puteau face inscrieri in program era 14 iulie.
Ministrul sustine pe pagina de socializare ca potentialii beneficiari ai Start-up Nation au semnalat, inca de saptamana trecuta, o serie de deficiente de natura tehnica privind procedurile de infiintare a firmelor si obtinerea documentelor necesare, incercand totodata sa gaseasca rapid solutii.
„Pentru a putea remedia urgent aceste probleme aparute, am actionat imediat, ne-am intalnit cu persoanele din conducerea institutiilor in cauza (ONRC, ANAF) pentru a gasi solutii. Pe langa remedierea problemelor de natura tehnica, pentru mentinerea unei competitii corecte si transparente in cadrul programului Start-up Nation, consideram ca se impune prelungirea termenului limita de inscriere a proiectelor", scrie Laufer.
In opinia acestuia, Start-Up Nation este in continuare cel mai ambitios program guvernamental de sustinere a initiativei antreprenoriale.
„In cazul in care nu ati facut-o deja, va incurajez sa va inscrieti pana la data de 28.07.2017, ora 20.00!", a mai scris Laufer pe pagina de socializare.
Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potentialii beneficiari puteau inscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare nationale si fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obtine este de maximum 200.000 de lei.
Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare.
Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de firme nou infiintate, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.
La inceputul lunii iunie, Ilan Laufer preciza ca, pentru a beneficia de acest program, prima conditie este infiintarea unei societati comerciale dupa data de 1 ianuarie 2017. A doua conditie este crearea a cel putin un loc de munca pe care antreprenorul sa il mentina pentru o perioada de doi ani.
„Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care il incurajez, dar cred ca in Romania exista multi tineri, si barbati, si femei, care intr-adevar vad o speranta in programul Start-Up Nation si unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program ofera finantare 100% nerambursabila. Aceasta nu inseamna ca, daca aveti un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteti veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.
Pana la data de 7 iulie, un numar de 4.703 planuri de afaceri au fost inscrise in programul Start-Up Nation, iar bancile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank si BCR.