Dorohoi News Logo

Descoperire şocantă despre copiii născuţi între 1995 şi 2012. Ce le lipseşte

copii

Generaţia care şi-a petrecut copilăria în compania telefoanelor inteligente începe să resimtă efectele negative ale acestui obicei. Specialiştii au descoperit că aceşti tineri au tendinţa de a petrece tot mai puţin timp liber în compania altor oameni şi sunt predispuşi la depresie, nelinişte şi la gânduri suicidale.

Studiul realizat de psihologi arată că cei mai afectaţi de impactul negativ al telefoanelor inteligente sunt copiii născuţi între 1995 şi 2012. Aceştia participă mai rar la petreceri, stau fizic mai puţin timp cu prietenii, fac mai puţin sex şi nu ies nici măcar la cumpărături. Iar lucrul cel mai îngrijorător este cel legat de sănătatea mintală. 

„În 2011 sau 2012, am început să văd semne negative în date: mai multă depresie, mai multă nelinişte, rata sinuciderilor începea să urce din nou. Şi mi-am dat seama că 2012 a fost anul în care majoritatea americanilor avea un telefon inteligent", spune Jean Twinge, psiholog. 

Sunt și efecte pozitive ale folosirii telefoanelor inteligente. Astfel, adolescenţii beau mai puţin, nu sunt ucişi la fel de des în urma unor accidente, iar tinerele au parte de mai puţine sarcini la vârsta adolescenţei. Totuşi, toate aceste lucruri sunt rezultatul unei dezvoltări mai lente şi a faptului că aceşti copii ajung mai greu la maturitate. Aceste lucruri îi fac pe părinţi să apeleze tot mai des la psihologi.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web