Dorohoi News Logo

Meteorologii au emis o atenționare generală de tip COD GALBEN de ninsoare și vânt

Ninsoare_d

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo cod galben de ninsoare și vânt, valabilă în intervalul 14 decembrie 2018, ora 23:00 – 16 decembrie 2018, ora 18:00.

Atenționarea este valabilă pentru zonele județelor Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, București, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vaslui și Vrancea.

În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. 

Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web