Dorohoi News Logo

Cutremur puternic în România în această dimineață! S-a simțit și la București

cutremur

Un cutremur cu magnitudine însemnată s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INFP, seismul s-a produs în județul Vrancea, la ora 03:24, având epicentrul la o adâncime de 129 de kilometri. Cutremurul a avut 3,4 grade pe scara Richter și s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (32km), Panciu (37km), Focșani (45km), Onești (48km), Râmnicu Sărat (48km). S-a simțit și la București.

Cel mai puternic cutremur de la începutul acestui an s-a produs în 9 ianuarie, în județul Buzău, având magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter. Vă reamintim că cel mai mare de de anul trecut, pe 28 octombrie în judeţul Buzău şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter. Undele seismice s-au simțit puternic și la București, iar în unele zone ale orașului s-au înregistrat pagube.

Specialiștii spun că în 2019 există riscul producerii unui număr mai mare de cutremure în comparație cu 2018. „Această relație este puternică și ne arată că am putea avea o creștere a numărului de cutremure majore anul viitor (n.r.: 2019)”, au spus profesorii Roger Bilham de la University of Colorado in Boulder și Rebecca Bendick de la University of Montana in Missoula, potrivit The Guardian.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web