Dorohoi News Logo

După câteva zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc. Vin ninsorile şi gerul!

frig tare

Miercuri o să avem atmosfera caldă şi plăcută. Prin nord şi centru încep să se adune norii. Treptat se înteţeşte şi vântul, în special la munte, în Banat şi Transilvania, aşa că nivelul presiunii atmosferice va creşte, mai cu seamă în sud-vest. Temperaturile ajung chiar şi la 15...16 grade în Oltenia şi Muntenia.

Joi se mai răceşte puţin în jumătatea nordică, pe unde norii se înmulţesc. Ploile ajung, însă, abia în noaptea de joi spre vineri. În jumătatea sudică persistă vremea primăvăratică, iar maximele termice ajung la 13 grade în Lunca Dunării.

Ziua de vineri ne-aduce frig şi atmosferă închisă. Temperaturile scad accentuat în jumătatea nordică, dar ceva mai lent în sud. Precipitaţiile apar peste tot, domină ploile, însă nu vor lipsi nici ninsorile şi lapoviţa. Vântul devine tot mai insistent, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă, minimele termice coboară foarte mult. Aşteptam ger în nord, nord-est şi centru.

Vremea în fiecare regiune
Turiști atrași de faleză de vremea caldă. Când se întorc temperaturile negative pe litoral
În Bărăgan şi Dobrogea găsim atmosferă plăcută, nori puţini şi temperaturi agreabile. Peste noapte apare ceaţa.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, sunt ceva semne de negură, acum, dimineaţa. La amiază vedem soarele, însă, în aceste condiţii, temperaturile pierd vreo două grade faţă de luni.

Puţine schimbări şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Atmosfera se anunţă plăcută, cu nori puţini şi ceaţă în primele ore. Negura apare şi la noapte, când o să avem temperaturi de minus 1 grad în zonă.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş va fi puţin mai cald că luni, dar apar şi câţiva nori. Nu sunt precipitaţii.

Soare şi vreme primăvăratică mai prindem şi în vestul ţării. Temperaturile vor fi în jur de 14 grade după prânz şi se menţin pe la zero grade la noapte. În Transilvania o să avem cer curat şi vreme mai caldă că luni. Ceaţa din depresiuni mai poate dura câteva ore, dar la amiază se încălzeşte percutant. La noapte, mercurul scade spre minus 9 grade în zona Miercurea Ciuc.

În Oltenia va fi cald şi bine, iar maximele ajung pe la 17 grade, ca şi luni. Nu sunt schimbări nici în continuare. Condiţii la fel de bune găsim şi în sudul ţării. Cerul se anunţă senin, vântul domol şi temperaturile urcă din nou spre 14... 15 grade.

Vremea la munte
Ajungem în zona de munte, unde mai găsim câteva zile plăcute. Marţi va fi soare şi destul de cald prin staţiuni, iar stratul de zăpadă mai scade puţin. Şi miercuri se menţine atmosfera primăvăratica, dar local, sunt posibile ceva precipitaţii.

Joi, norii vor acoperi majoritatea masivelor şi se face mai frig. În noaptea următoare apare un nou val de ninsori cu lapoviţă.

Asta înseamnă că ziua de vineri va fi una urâtă şi rece. Frigul cuprinde toate masivele, iar noaptea, gerulse instalează peste tot. Ziua va ninge destul de mult iar în zonele înalte va fi viscol.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web