Dorohoi News Logo

Propunere: RCA să fie eliberat pe numele şoferului, nu al proprietarului

asirurare

Consiliul Concurenţei vine cu o propunere care poate avea efecte majore pe piaţa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă (RCA). varinata sugerată ar fi ca poliţele să fie încheiate pe numele şoferului, nu al proprietarului maşinii.

„Poliţa RCA trebuie să reflecte riscul de accident, iar acesta este determinat, în mare parte, de conducătorul maşinii. Astfel, dacă mai multe persoane conduc aceeaşi maşină, preţul poliţei va trebui adaptat în consecinţă. Această modificare nu reprezintă, însă, o prioritate", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

El a arătat că există şi alte propuneri pentru a reduce preţul poliţelor RCA, pe care se concentrează Consiliul Concurenţei.

Potrivit lui Chiţoiu, prioritatea momentului este ca tot mai multe maşini aflate în circulaţie să aibă o poliţă RCA valabilă.

„Din datele noastre, la ora actuală aproximativ un sfert dintre autoturisme nu au RCA valabil pentru că proprietarii au încheiat poliţa pentru o perioadă foarte scurtă, o lună, iar apoi au uitat să o reînnoiască. În acest context, noi am propus ca, pentru persoane fizice, poliţele RCA să nu se mai încheie pentru o lună, ci pentru şase sau 12 luni, şi doar pentru persoanele juridice să existe posibilitatea de a încheia asigurarea pentru o lună", a precizat oficialul Concurenţei.

Chiţoiu a mai precizat că s-ar impune şi reglementarea relaţiei tensionate, bazată pe suspiciune, dintre asigurători şi companiile de reparaţii.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web