Dorohoi News Logo

Informarea meteo de ploi torențiale, furtuni și grindină e valabilă până miercuri

Informarea meteo de ploi si furtuni

Vremea s-a inrautatit, incepand de duminica, in toata tara, meteorologii emitand in acest sens o informare de instabilitate atmosferica accentuata care este in vigoare pana miercuri. Se vor semnala averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina.

Astfel, incepand duminica, ora 15, pana miercuri dimineata, ora 9, "in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi, in perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp si izolat 40-60 l/mp", potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In plus, ANM arata ca "astfel de fenomene vor fi mai frecvente si mai intense in dupa-amiaza zilei de duminica si in noaptea de duminica spre luni in majoritatea regiunilor, iar in cursul zilelor de luni si marti indeosebi in sudul, estul si centrul tarii".

De asemenea, in ce priveste temperaturile, "vremea se va raci accentuat, luni, in vestul si nordul tarii, iar marti si in celelalte regiuni. La munte, incepand din noaptea de luni spre marti, precipitatiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 m va ninge si vantul va avea intensificari, cu rafale de 60-70 km/h, spulberand zapada". Sursa: ziare.com

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web