Dorohoi News Logo

Ciclon periculos peste România. Vor fi ploi și vijelii. Zonele vizate

ciclon-2

Un ciclon periculos se va poziţiona deasupra ţării noastre și vor fi înregistrate precipitații, vijelii și căderi de grindină în intervalul 14 mai, ora 15:00 – 17 mai, ora 10:00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

„Influențele sistemelor noroase asociate ciclonului se resimt încă de astăzi. Fenomenele se resimt mai intens la noapte, în cursul zilei de mâine și joi. Timp în care vom vorbi despre o vreme instabilă cu averse ce vor avea caracter torențial, intensificări ale vântului, vijelii, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

În partea de S-V a țării se vor semnala cantități de precipitații de 40-60 l/mp. În acest interval: astăzi, mâine și poimâine, activitatea acestui ciclon va fi mai intensă în vecinătatea de SV a țării. Din fericire, țara noastră va fi doar traversată (nr. nu lovită) de acest ciclon.", a spus Gabriela Băncilă, meteorolog ANM la REALITATEA TV.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web