Dorohoi News Logo

Încă două zile cu ploi, grindină și vijelii. Vremea schimbă foaia și în Moldova

ploi si vijelii

Vremea se mentine calda, dar vestea proasta este ca nu scapam de ploi. Pana sambata dimineata este in vigoare o informare meteo de ploi, grindina si vant puternic pentru toate regiunile.

Joi aversele se vor extinde catre sud si est si vor fi si descarcari electrice, iar pe alocuri si caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, care la inceputul averselor vor putea lua si aspect de vijelie. In Moldova se vor inregistra cele mai multe astfel de fenomene.

Vantul va sufla slab in cea mai mare parte din tara, iar temperaturile maxime vor fi situate in general intre 19 si 29 de grade. Cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in Muntenia si Dobrogea, iar cele mai scazute in Transilvania.

Iata maximele de joi in alte orase din tara:
Brasov: 24 grade
Oradea: 21 grade
Constanta: 25 grade
Suceava: 22 grade
Baia Mare: 22 grade
Cluj-Napoca: 22 grade
Pitesti: 26 grade
Sibiu: 23 grade
Iasi: 27 grade
Galati: 29 grade
Arad: 22 grade
Ploiesti: 27 grade
Timisoara: 23 grade
Craiova: 27 grade
Drobeta-Turnu Severin: 24 grade
Giurgiu: 27 grade
Targu Mures: 24 grade

Vineri temperaturile scad usor, iar ploile continua in toata tara. Sunt asteptate si descarcari electrice si vant puternic.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in Capitala si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelie si posibil grindina.

Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 14-15 grade, mai anunta meteorologii.

Iata maximele de vineri in alte orase din tara:
Brasov: 22 grade
Oradea: 21 grade
Constanta: 24 grade
Suceava: 20 grade
Baia Mare: 22 grade
Cluj-Napoca: 22 grade
Pitesti: 22 grade
Sibiu: 22 grade
Iasi: 24 grade
Galati: 26 grade
Arad: 22 grade
Ploiesti: 23 grade
Timisoara: 21 grade
Craiova: 23 grade
Drobeta-Turnu Severin: 23 grade
Giurgiu: 24 grade
Targu Mures: 22 grade

In Moldova, in primele trei zile, media temperaturii maxime va fi de 28 de grade, iar din data de 30 mai temperatura aerului va marca o scadere, astfel incat media va scadea pana spre 21 de grade, in data de 2 iunie. Apoi, pana la sfarsitul intervalului, tendinta temperaturilor diurne va fi de crestere, iar spre sfarsitul celei de-a doua saptamani se estimeaza revenirea la un regim termic normal, cu maxime de pana la 25-26 de grade.

Vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata, cu o probabilitate de manifestare mai ridicata in intervalul 30 mai - 5 iunie.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web