Dorohoi News Logo

Fenomen ciudat petrecut în Marea Neagră. Turiștii au ieșit rapid din apă: „E anormal. Nu putem sta acolo. N-am mai întâlnit asta!”

marea neagra

Românii, care au ales să-și petreacă această perioadă pe plajă, au avut parte de o surpriză deloc plăcută. Toți cei care au vrut să intre și să facă o baie, s-au trezit în imposibilitatea de a-și satisface capriciul din pricina unui fenomen neobișnuit.

Din pricina ploilor masive căzute în ultimele zile au afectat, din câte se pare, apa mării s-a răcit brusc, ajungând la temperatura de 18 grade Celsius, ceea ce a făcut imposibilă bălăceala tipică zilelor din luna lui Cuptor.

Potrivit meteorologilor, un ciclon aflat deasupra României aduce aer rece din ţările nordice, iar apa din Marea Neagră s-a răcit substanțial, obligându-i pe turiști să renunțe la unul dintre cele mai frumoase obiceiuri.

Specialiştii spun că avem de-a face cu aşa numitul fenomen de upwelling. După câteva zile, în care vântul a bătut cu putere dinspre larg către ţărm, apa de la suprafaţă încălzită de soare, a fost împinsă către mal. În locul acesteia a ajuns cea rece şi sărată de la fundul mării. În doar câteva ore, la ţărm, avea 18 grade de la 25-26 în weekend.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web