Dorohoi News Logo

Un val de frig loveşte România. Când se întoarce vremea rea, în ce regiuni sunt aşteptate ninsori

val-de-frig-peste-romania

Vremea se încălzeşte din nou în următoarele zile, în weekend fiind aşteptate temperaturi maxime de 17 - 18 grade. Meteorologii anunţă însă un nou val de frig la începutul săptămânii viitoare.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) se vor semnala ploi în majoritatea regiunilor, iar la munte sunt aşteptate ninsori.

Începând de sâmbătă de la ora 18.00 până luni la ora 10.00, ANM anunță intensificări ale vântului, răcire accentuată și precipitații mixte.

În intervalul menţionat vântul va avea intensificãri temporare la munte, în sudul Moldovei şi al Banatului, în Dobrogea, Muntenia şi în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafalã de 50...70 km/h.

În noaptea de sâmbãtã spre duminicã (21-22 martie) şi în prima parte a zilei de duminicã, aria precipitaţiilor va cuprinde regiunile sudice şi sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviţã şi ninsoare. Cantităţile de apã vor depãşi, izolat, 10...15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scãdere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã.

În noaptea de duminică spre luni (22-23 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumã, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web