Dorohoi News Logo

Nelu Tătaru anunță că dacă evoluția va fi nefavorabilă se vor reintroduce restricțiile

nelu-tataru-stare-alerta

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit, la Antena 3, despre măsurile de restricție pe care românii le-au respectat, sau nu, în cele 2 zile de când s-a declarat stare de alertă.

Acesta a declarat că o parte din populație și din agenții economici nu au respectat regulile impuse de autorități, și că, în funcție de evoluția din zilele următoare, se pot impune noi decizii de introducere a restricțiilor.

„Am observat începând de pe 15 o confundare a măsurilor de relaxare cu o relaxare totală. (...) Suntem într-un moment în care avem 2 zile și în aceste 2 zile atât agenții economici cât și populația, o parte din ei, au uitat să urmărească și acele reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

„Țin să reamintesc! Precauțiile și regulile trebuie să rămâne de bază! Sunt 14 zile în care noi, ca minister al Sănătății și celelalte ministere de resort urmărim evoluția. Dacă această evoluție este nefavorabilă, vom reinterveni și vom impune restricții!”, a adăugat ministrul.

„Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a concluzionat ministrul.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web