Dorohoi News Logo

Prognoza meteo luna iunie 2020. Se schimbă vremea în toată țara. Val de frig

vremea-ploi

Suntem în luna mai și,din păcate, temperaturile de până acum nu se încadrează în intervalul din an, în care ne aflăm. ANM a emis, recent, oprognoză meteo a lunii următoare,iunie, dar nici în cazul acesta veștile nu sunt promițătoare.

Prognoza meteo luna iunie 2020 nu se anunță una optimistă
În lunaiunie vom avea parte,conform estimărilor ANM, de o vreme mai stabilă și în încălzire ușoară. Vom avea parte și în această lună, celpuțin în a doua jumătate de precipitații. Acestea se vor situa în limitele normale la nivelul întregii țări. Conform estimării ANM, în zonele nord-estice precipitațiile pot fi chiar deficitare.

Se schimbă vremea în toată țara. Val de frig
În prima parte a lunii vom resimți un val de frig în aproape toate regiunile țării cu temperaturi sub nivelul celor normale pentru acest interval. În prima săptămână din luna iunie valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Odată cu trecerea spre jumătatea lunii temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Prognoza meteo luna iunie 2020. Se schimbă vremea în toată țara. Val de frig
Primele zile caniculare din această vară, așteptate în ultimele zile ale lunii, vor apare în sudul extrem al țării putându-se înregistra valori de 35-36 de grade Celsius, iar cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în estul Transilvaniei și pe litoral, unde maximele nu vor trece de 30-32 de grade. Tot în a doua jumătate a lunii iunie cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu excepția regiunilor sudice și sud-estice, unde local cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.

Așadar căldura și temperaturile mai ridicate vor veni de-abia după jumătatea lunii, până atunci va trebui să avem la noi umbrela, în cazul ăn care vom dori să ieșim pe undeva în prima parte a lunii.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web