Dorohoi News Logo

Polițiștii vor da numai avertismente, nu și amenzi, în semn de protest față de înghețarea salariilor

politia

In semn de protest fata de inghetarea salarilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020, anuntata de premierul Florin Citu, politistii vor aplica de luni, 11 ianuarie, „doar sanctiunea avertismentului scris sau verbal". Este o prima masura a actiunii de protest semnate de patru sindicate ale politistilor, relateaza Libertatea.

„Am convenit asupra formelor de protest care sa poata fi puse in aplicare de toti politistii si politistii de frontiera, care au fost extrase din sondajul realizat in rândul poliţiştilor. În situaţia în care nu vom fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, vom fi obligaţi să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, se în comunicatul comun al sindicatelor.

„Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea.

Sursa: adevarul.ro

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web