În consecință, legea salarizării și legea pensiilor ar putea fi modificate, astfel încât din bugetul pe 2021 să fie eliminate unele sporuri și inechități din sistemul bugetar, a declarat joi premierul Florin Cîțu.
„A fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei, pentru a stimula. Ce vă spun acum e că ne uităm la toate sporurile din sectorul public pentru bugetul 2021, să vedem care dintre ele se justifică sau nu. Și ne uităm la tot ce înseamnă salarizare.
În același timp, pentru 2021 vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități.
Trebuie corectate. Și legea salarizării, și legea pensiilor vor fi amendate anul acesta, vor fi modificate, pentru a ține cont de câteva principii.
Legea pensiilor de principiul contributivității, legea salarizării de câteva principii de a elimina aceste inechități din sistemul public”, a declarat premierul la un post de radio.
Guvernul Câțu a aprobat, miercuri, actul normativ prin care se stabileşte salariul minim brut pe ţară pentru 2021 la 2.300 de lei lunar, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu. Creșterea a fost de 70 lei, așa cum fusese anunțat la finalul anului 2020.
„Am aprobat actul normativ prin care se stabileşte salariul minim pentru 2021, ştiaţi deja, la 2.300 de lei. Ştiu că au fost discuţii în spaţiul public dacă poate să fie aplicat de la 1 ianuarie. Bineînţeles că poate să fie aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie.
Deci, este destul timp şi, astfel, salariul minim va creşte în 2021 cu 3%, aşa cum am anunţat, peste rata inflaţiei în 2020 şi peste estimarea de rată de inflaţie în 2021, deci păstrând puterea de cumpărare a românilor”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria, conform antena3.ro.