Dorohoi News Logo

Lista ACTUALIZATĂ a ţărilor pentru care se impune carantină la revenirea în România. Test PCR obligatoriu la îmbarcarea în avion

lista

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat, joi seară, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Lista actualizată ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a adoptat HOTĂRÂREA nr. 9 din 11.02.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat și abrogarea unor prevederi ale hotărîrilor comitetului.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 11 februarie 2021, Hotărârea numărul 9 privind aprobarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc din ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat şi abrogarea unor prevederi ale hotărârilor Comitetului”, a transmis, joi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, a fost actualizată lista statelor de risc epidemiologic, lista care intră în vigoare de luni, 15 februarie.

De asemenea, au fost sistematizate şi integrate normele incidente referitoare la regimul carantinei şi condiţiile de acces pe teritoriul naţional, prevederi aflate în vigoare şi care au fost preluate din hotărârile CNSU adoptate până în prezent.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Portugalia
Israel
Muntenegru
Insulele Turks și Caicos
Andorra
Cehia
Monaco
Spania
San Marino
Slovenia
Gibraltar
Guernsey
Saint Lucia
Croația
Liban
Letonia
Estonia
SUA
Slovacia
Emiratele Arabe Unite
Saint Vincent și Grenadine
Marea Britanie
Aruba
Albania
Seychelles
Bahrain
Franța
Sint Maarten
Malta
Suedia
Puerto Rico
Lituania
Luxembrurg
Serbia
Panama
Maldive
Irlanda
Brazilia
Olanda
Insulele Falkland
Italia
Eswatini
Belgia
Chile
Peru
Columbia
Elveția
Argentina
Kosovo
Belarus
Kuweit
Austria
Uruguay
Bolivia
Republica Moldova
Botswanna
Macedonia de Nord
Cipru
Polonia
Frech Polynesia
Georgia
Liechtenstein
Malaezia
Germania
Ungaria
Qatar
Africa de Sud

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web