Dorohoi News Logo

Atenție! Cod Portocaliu de vânt puternic în județul Botoșani până la ora 17.00!

vant puternic

ANM a emis Cod Portocaliu de vânt puternic în județul Botoșani până la ora 17. Vântul va bate cu viteze de 70...80 km/h, spulberând zăpada, vizibilitatea fiind redusă semnificativ.

Vântul puternic spulberă zăpada și reduce vizibilitatea semnificativ. În intervalul 17:00-21:00, județul se va afla sub avertizare de tip Cod Galben de viscol. Meteorologii pot prelungi avertizările și după aceste ore, ceea ce îngreunează eforturile drumarilor de a reda circulației sectoarele blocate de nămeți.

Rugăm șoferii să nu se pornească la drum pentru a nu-și pune viața în pericol și pentru a da posibilitatea drumarilor de a acționa în vederea redării drumurilor cât mai rapid traficului.
 
Imediat ce un anumit sector de drum va fi redat circulației, reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri vor anunța acest lucru.

Evitați deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil,  informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum. 

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). 

Parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate. 

Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Orice situație de urgență trebuie să fie anunțată la numărul 112.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web