Dorohoi News Logo

Lista țărilor din zona galbenă la 10 mai 2021. Spania a intrat pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

aeroport

Sunt cu 15 țări mai multe față de lista precedentă. Printre acestea se află Tunisia, Spania sau Emiratele Arabe Unite dar și Monaco.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune intrarea în carantină la domiciliu sau locația declarată pentru 14 zile la sosirea în România.

Astfel, potrivit Anexei 2 la Hotărârea CNSU 26/10.05.202, în zonă galbenă (carantină la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile) se regăsesc Germania, Ungaria, Austria, Italia, Spania, ori Statele Unite ale Americii.

Lista țărilor pentru care se impune carantină la intrarea în România (foto jos):

Excepții de la măsura de carantinare
Reamintim că de la măsura de carantinare pentru persoanele care sosesc din aceste state sunt prevăzute mai multe excepții. Astfel, nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doze și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România.

- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web