Dorohoi News Logo

Opt localități din România sunt în carantină, iar în 115 sunt peste trei cazuri de COVID la mia de locuitori

carantină

România a înregistrat, sâmbătă, aproape 5.400 de cazuri de infectare cu coronavirus, cu circa 900 mai multe îmbolnăviri față de datele anunțate de autorități pentru ziua de vineri.

Aproape 800 de pacienți sunt internați, în acest moment, la terapie intensivă. Potrivit analizei săptămânale, publicată astăzi de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), opt localități din România sunt, în prezent, în carantină, iar în alte 115 a fost depășit pragul de 3 cazuri de infectare la o mie de locuitori.

Potrivit analizei CNCCI, în intervalul 9 – 17 septembrie a crescut și numărul localităților în care rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori. 49 de localități din țară se aflau în această situație în data de 9 septembrie, în timp ce pe 17 septembrie numărul acestora ajunsese la 115.

Cele mai multe astfel de localități se află în județele Satu Mare (17), Timiș (11) și Bistrița-Năsăud (9). Totodată, în acest moment, 8 localități din țară sunt în carantină. Este vorba despre 7 localități din județul Satu Mare (Bătarci, Bixad, Cămârzana, Călinești Oaș, Gherța Mică, Târșolț și Turț) și localitatea Șeica Mică din județul Sibiu pentru care măsura se aplică până la finalul zilelor de 25, respectiv 26 septembrie.

Dintre aceastea, cea mai mare rată a incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a fost înregistrată în comuna Târșolț, care ajunsese până la 14,52 cazuri la mia de locuitori în data de 12 septembrie. Direcția județeană de Sănătate Publică propusese carantinarea pe 10 septembrie, când rata incidenței era de 12,31 la mie. Sâmbătă, 17 septembrie, aceasta ajunsese la 13,88 la mia de locuitori.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web