Dorohoi News Logo

Prognoza meteo pentru 5-8 august. Cum va fi vremea în weekend

canicula

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru 5-8 august 2022 pentru toată ţara. Așadar, cum va fi vremea în weekend, vedeți în rândurile de mai jos.

Conform prognozei meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, mâine, 5 august, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33-34 de grade Celsius, astfel că se va crea disconfort termic ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

De asemenea, cerul va avea unele înnorări după-amiaza, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă, iar în rest va fi mai mult senin. Conform meteorologilor ANM, vântul va sufla slab și moderat, în timp ce temperatura minimă va fi de 18-20 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 6 august 2022
Sâmbătă, 6 august, vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în vest și local în sud, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, mai arată ANM.

De asemenea, în jumătatea de est vor fi înnorări temporare și pe alocuri averse slabe, în timp ce în restul țării cerul va fi variabil și doar cu totul izolat va fi posibil să plouă slab. De asemenea, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile nord-vestice și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade Celsius pe litoral și 38 de grade Celsius în Banat și în vestul Olteniei, iar minimele termice se vor situa între 15 și 23 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 7 august 2022
Pentru duminică, 7 august, meteorologii ANM prognozează că vremea călduroasă va persista, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. De asemenea, cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă de 18-20 de grade Celsius.

Pentru ziua de luni meteorologii anunță temperaturi ridicate pe măsură ce valul de căldură persistă pe zona de sud și în vest, cu precădere în Câmpia Română unde vremea va fi caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după orele amiezii în vest, nord-vest și centru, precum și la munte unde local vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină.

În restul țării, astfel de fenomene vor fi posibile pe spații restrânse, cu precădere în zonele deluroase, iar unele intensificări ale vântului se vor înregistra în regiunile sud-estice.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web