Dorohoi News Logo

Exerciţiu naţional privind simularea unui accident nuclear la centrala nucleară de la Cernavodă

Cernavoda

În perioada 3-5 octombrie se va desfășura un exerciţiu naţional, denumit „Valahia 2023”, privind simularea unui accident sever la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă.

„Va avea loc exerciţiul naţional privind producerea unei urgenţe nucleare/radiologice „Valahia 2023”, care va simula un scenariu de accident sever la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă. Având în vedere faptul că la exerciţiu deplasarea forţelor se va face exact ca la intervenţie, cu semnale acustice şi luminoase, anunţăm şi rugăm populaţia să nu se panicheze, nu este o situaţie de urgenţă reală”, este comunicatul de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Scopul general al exerciţiului constă în verificarea şi integrarea planurilor şi procedurilor de răspuns la urgenţe nucleare în cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă în conformitate cu Planul Naţional de Răspuns la Situaţii de Urgenţă Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), precum şi antrenarea structurilor de răspuns şi integrarea asistenţei internaţionale în răspunsul naţional.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web