Dorohoi News Logo

Sistemul Garanție – Returnare va începe pe 30 noiembrie. Băuturile se vor scumpi, dar românii își vor recupera banii dacă reciclează

Garanție

Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, în România va intra în vigoare legea care reglementează sistemul de garanție returnare. Potrivit acestuia, toate recipientele, peturi, sticle sau doze de aluminiu, vor putea fi reciclate. Asta înseamnă că vom plăti 50 de bani în plus, la fiecare produs, apă, suc, băuturi răcoritoare, bere, vin, și ne vom recupera banii când ducem înapoi sticla, pet-ul sau doza. 

Putem recicla orice este ambalat în PET-uri de plastic, în cutii de aluminiu sau în sticle de sticlă, doar dacă acestea conțin logo-ul specific. Toate celelalte produse care nu conțin simbolul Garanție – Reciclare sau care sunt mai vechi, nu pot fi incluse în sistem.

Cei 50 de bani plătiți pentru garanție pot fi recuperați la orice comerciant, iar potrivit legii el are obligația de a ne returna acești bani, fie că am cumpărat de la el sau nu. Putem solicita cash sau putem folosi banii primiți, chiar și sub formă de bonuri de cumpărături, pentru a face alte achiziții.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web