Dorohoi News Logo

Măriri de pensii și salarii la început de an. Plata pensiilor majorate se va face începând cu 5 ianuarie

bani

Premierul a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de joi, 4 ianuarie 2024, că de vineri începe plata pensiilor majorate cu 13,8%: „Chiar dacă avem în faţă un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România şi românii pe primul loc în toate deciziile noastre. Primul angajament din acest an va fi către pensionari. De mâine va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”.

Pensiile s-au majorat cu 13,8% de la 1 ianuarie 2024, iar salariile de bază ale personalului plătit din fonduri publice au crescut cu 5% de la aceeaşi dată, excepţie făcând personalul din învăţământ care va beneficia de o majorare de 20% în două tranşe, potrivit proiectului de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024.

În anul 2024 vor primi vouchere de vacanţă şi indemnizaţie de hrană numai funcţionarii publici cu un venit sub nivelul unui plafon de 8.000 lei net/lunar. Valoarea voucherului de vacanţă creşte de la 1.450 lei/an la 1.600 lei/an.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web