Dorohoi News Logo

Protest spontan al transportatorilor și fermierilor români. Vezi ce i-a scos în stradă!

protest

Traficul a fost grav afectat miercuri, 10 ianuarie 2024, din acuza coloanelor de camioane care au protestat față de scumpirea asigurărilor, creșterea accizei la motorina și schimbările legislative. Transportatorii au organizeze proteste spontane în mai multe orașe din ţară, dar și pe centura capitalei.         

Printre revendicări sunt: plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 lei pentru B0, amendarea OUG nr. 43/1997 privind tolerantele la mase și dimensiuni, armonizarea acesteia cu Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare, tratament fiscal nediscriminatoriu a angajatilor din mediul privat in privinta alocației de cazare, aplicarea RO-Etransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat in conformitate cu prevederile directivei EUROPENE 2006/112, elaborarea in regim de urgență a Legii anti dumping, promovată prin Ordonanța de Urgenta a Guvernului pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice.

O altă nemulțumire a transportatorilor o reprezintă timpii extrem de mari de aşteptare la frontiere care aduc zilnic pierderi substanțiale firmelor de transport, scumpirea rovinietei şi preţul tot mai mare al carburanţilor.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web