Dorohoi News Logo

Vicepreședintele ANCOM recomandă românilor să nu-și instaleze TikTok: „reprezintă o problemă de siguranță națională”

Tik

Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a precizat că aplicația Tik Tok este o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților statului.

„Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a declarat Pavel Popescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

În plus, acesta a mai adăugat faptul că “Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”

Încă din 31 martie 2023, NATO a interzis aplicația TikTok pe telefoanele personalului. Discuții despre interzicerea aplicației din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea accesa datele utilizatori TikTok prin intermediul companiei-mamă, Bytedance, au avut loc și la nivelul instituțiilor UE.

Anul trecut, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care platforma TikTok a fost interzisă pe telefoanele și dispozitivele de serviciu ale angajaților din sectorul public, din motive de securitate națională. Parlamentul și Comisia Europeană au interzis aplicația de pe dispozitivele de serviciu ale angajaților.

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web