Dorohoi News Logo

Camera Deputaților a adoptat o serie de modificări în privința obținerii permisului de conducere

Scoala

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 13 februarie, în calitate de for decizional, un act normativ care prevede modificări în privința obținerii permisului de conducere.

Astfel, potrivit noii legi, examenul teoretic poate să fie dat oriunde în țară, nu numai în localitatea de domiciliu. Acest lucru va duce la reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere.

„Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi că a fost declarat "admis" de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor" este menționat în noua lege.

În plus, „pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu".

national
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web