Producătorii de vinuri româneşti vând amestecuri de apă, zahăr şi alcool. Asta au descoperit experţii laboratorului oficial al Uniunii Europene care au prelevat probe de la cinci companii.
Concluzia experţilor este amară: nouă sortimente de vin sunt falsificate, potrivit stirileprotv.ro.
Specialiştii de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol au testat mai multe sortimente din hipermarketuri. Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogena şi alcool din trestie de zahăr sau porumb.
Potrivit raportului pe listă apar vinurile:
"Strămoşesc" şi "9 poloboace" produse de SC Vinexport Trade Mark Focşani;
"Perla Dunării" produs de SC Vinton Galaţi;
"Buchet", vin de masa demisec roşu şi alb produs de Casa de Vinuri Zoreşti Buzău;
"Babanul", un vin de masa roşu şi alb, produs de Murfatlar;
"Alb Nobil", un vin de masă demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmboviţa. (DorohoiNews.ro)