Dorohoi News Logo

Preşedintele CJ Botoşani consideră că luarea înapoi a banilor de la primării este o eroare totală

Mihai-Tabuleac

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, consideră că decizia Guvernului condus de Victor Ponta de a dispune recuperarea fondurilor alocate recent primăriilor din ţară constituie o "eroare totală".

„S-au făcut şi lucruri bune acum, în debutul unei noi guvernări, dar asta reprezintă o eroare totală, care reflectă dispreţul autorităţilor centrale faţă de cele locale şi, de asemenea, dispreţul faţă de cetăţeni”, a afirmat Ţâbuleac.

Şeful CJ consideră că Guvernul trebuie să susţină administraţiile locale pentru cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană.

„Nu este o situaţie dorită faptul că primăriile din ţara noastră, din judeţul nostru nu au capacitatea să asigure o absorbţie rapidă a fondurilor europene. Atunci, vine Guvernul şi ia banii înapoi. Atunci când primăriile vor ajunge în situaţia de blocaj financiar, nu tot Guvernul trebuie să vină şi să rezolve problema?”, a adăugat Mihai Ţâbuleac.

El este de părere că, înainte de a proceda la recuperarea banilor de la primării, Guvernul ar fi trebuit să fi făcut o evaluare a situaţiei financiare a administraţiilor locale şi a nivelului arieratelor acestora, dar şi implicarea acestora în proiecte cu finanţare europeană.

CJ a beneficiat, luna trecută, de două milioane de lei din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului. Până acum, CJ a cheltuit 1,6 milioane de lei pentru achitarea unor facturi restante pentru lucrările de deszăpezire, iar diferenţa de 400.000 de lei va trebui să o restituie la bugetul de stat. Sursa: AGERPRES (DorohoiNews.ro)

Redacția Dorohoi News: Comentariile au fost restricţionate la această ştire! Mulţumim pentru întelegere!

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web