Dorohoi News Logo

Candidatul PRM la Primăria Dorohoi, fost ofiţer al Securităţii Statului

Ioan Muha

Candidatul PRM la Primăria Dorohoi, Ioan Muha, a recunoscut că a fost ofiţer al Securităţii Statului în declaraţia pe propria răspundere obligatorie la înscrierea candidaturilor pentru alegerile locale din 10 iunie.

Pe numele lui Ioan Muha există o decizie irevocabilă a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia se constată existenţa calităţii de lucrător al Securităţii.

Cinci candidati la alegerile locale din 10 iunie, printre care şi Ioan Muha, au fost identificaţi de CNSAS ca având hotărâri judecătoreşti irevocabile de colaborare cu fostul serviciu secret comunist. Lista nu este însă definitivă, iar verificările continuă. Aceast lucru nu le interzice ca aceştia să candideze, însă trebuie să dezvăluie electoratului acest lucru prin declaraţii publice date pe propria răspundere.

„Ei au spus că am fost „lucrător al fostei Securităţi”, însă eu am fost ofiţer al Securităţii Statului. Nu numai că am declarat acest lucru, dar am pus asta şi la avizier.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, candidatul PRM la Primăria Dorohoi, Ioan Muha.

Ioan Muha a fost ofiţer al Securităţii Statului în perioada 1983 - 1989, în cadrul Departamentului Securităţii Statului a Ministerului de Interne la Inspectoratul Judeţean al Ministerului de Interne Botoşani, Subunitatea Dorohoi. După această perioadă, Ioan Muha, a continuat în perioada 1989 - 2006 ca ofiţer la Serviciul Român de Informaţii la Dorohoi şi Botoşani.

„Eu am fost ofiţer în Securitatea Statului, instruit pentru a apăra interesele Statului Român. Faptul că la acea vreme era preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, asta este. Eu însă în 1989 după ce s-a schimbat regimul, după modul în care mi-am executat sarcinile de ofiţer al Securităţii Statului şi după toate verificările făcute, a rezultat că mi-am făcut datoria. Am fost premiat şi medaliat de Ministerul de Interene pentru activitatea de apărare a Securităţii Statului şi am continuat activitatea timp de 17 ani în Serviciul Român de Informaţii care era organul de informaţii al Statului Democratic.”, a spus în exclusivitate pentru Dorohoi News, Ioan Muha.

Totodată candidatul PRM la Primăria Dorohoi, Ioan Muha, susţine că pentru activitatea deosebită pe care a avut-o a fost „cel mai premiat ofiţer al Securităţii Statului”.

„Am fost cel mai premiat ofiţer al Securităţii Statului şi nu ascund asta. Am fost promovat ca ofiţer la gradele de locotenent, locotenent-major, căpitan, maior, locotenent-colonel şi colonel. Pentru activitatea deosebită pe care am avut-o nu s-a aşteptat să treacă numarul de ani necesar pentru promovare şi am fost făcut colonel înainte de a împlini termenul, pentru că am avut realizări pe linia securităţii siguranţei naţionale. Eu mi-am făcut datoria faţă de Statul Român şi de aceea am şi fost păstrat în Serviciul Român de Informaţii până în 2006, când am fost trecut în rezervă.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Ioan Muha.

Acesta a încheiat cu faptul că „Trebuie reţinut şi faptul că am lucrat de trei ori mai mult în Serviciul Român de Informaţii, în noile structuri de după revoluţie, decât înainte. Acum, având experienţa de viaţă şi experienţa în apărarea valorilor statului, m-am gândit să o folosesc pentru a contribui în interesul celor mulţi, în interesul unei comunităţi locale.” (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

Redacția Dorohoi News: Comentariile au fost restricţionate la această ştire! Mulţumim pentru întelegere!

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web