Dorohoi News Logo

Documentul-bombă de la referendum! Ce ar putea opri întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni

base
Referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu e departe de a pune capăt unuia dintre cele mai crunte războiaie politice din ultimii 20 de ani. Ba chiar se pare că rezultatul votului de duminică pune şi mai mult gaz pe foc.
 
Rezultatele la REFERENDUM 2012 nu pun capăt cruntei bătălii politice. Cu 7,4 milioane de voturi pentru demiterea lui Traian Băsescu, dar cu o prezenţă la urne sub 50%+1, războiul continuă.
 
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, pentru gândul.info, că lucrează la o scrisoare deschisă adresată Curţii Constituţionale în care cere CCR  să valideze rezultatul referendumului, în contextul în care "România nu mai are, de mult, 18 milioane de votanţi, ci doar 14 milioane, cel mult 15".
 
"Rezultatul referendumului este unul foarte bun, cu atât mai mult cu cât, în România, nu mai există 18 milioane de votanţi. Numărul lor a scăzut cu aproximativ 200.000 pe an, iar în străinătate trăiesc între două şi trei milioane de români. Aşa încât, cetăţenii cu drept de vot din ţară nu sunt mai mulţi de 14, cel mult 15 milioane, iar cele nouă milioane participante l-au demis pe Băsescu legal şi constituţional" a declarat Iliescu.
 
Iliescu consideră speră că "CCR va lua în considerare aceşti factori obiectivi şi va valida rezultatul referendumului. Un vot corect, constituţional şi democratic." Sursa: libertatea.ro
politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web